apologetiek - Bewijzen voor het Christendom

Heb je 'blind' geloof nodig om Christen te zijn?

Christelijke apologetiek - Bewijs het Christendom
Je hoeft als Christen niet geblinddoekt rond te lopen!

Dat is wat vele mensen geloven. Zij leven met het (valse) idee dat de wetenschap, de archeologie en de ontwikkeling van de wetenschappen de grondslagen van het Christendom hebben vernietigd. Zij redeneren dat er geen behoefte meer is aan een Schepper omdat evolutie ons bestaan verklaart. Zij geloven dat de teksten van de Bijbel in de loop van de eeuwen zijn vervalst en de verhalen door recente archeologische ontdekkingen in diskrediet zijn gebracht. Heeft niet de recente best-seller en Hollywood kassucces de DaVinci Code aan het licht gebracht dat Jezus in het geheim met Mary Magdalene was getrouwd en dat ze zelfs samen kinderen hadden? En heeft ook Discovery Channel  in maart 2007  niet een documentaire uitgezonden door James Cameron waarin ons werd getoond dat het ‘Verloren Graf van Jezus” en Mary Magdalene nu was opgegraven? Hoe zit het dan met de getuigenis voor de opstanding?

Nieuw "stuff"

Niets is minder waar!

Wij publiceren korte artikelen in een 25 Article Directories. De meeste recente publicaties zijn:

Jesus' Miracles - Divine Powers?
Would You Die for a Lie?
The Conversion of James
The Evidence of the Empty Grave
The Ark of Noah
Only Jesus Claims to be God

 

In het Nederlands:

Christendom - Feiten of Fantasie
De Bijbel: originele tekst versus vertalingen

Geloof gevonden in America


(voor meer artikelen, PowerPoints, MP3 en meer, bezoek het  Resource Centrum)

De ontdekkingen in onze generatie tonen duidelijker dan ooit tevoren de hand van God in de wereld om ons heen. Om zo maar even een paar voorbeelden te geven:

Ų      Ja er zijn vele, vele zonnestelsels in ons heelal, maar de vereiste voorwaarden voor leven zijn zo beperkt dat de Aarde met grote waarschijnlijkheid de enige planeet is waar leven mogelijk is.

Ų      Naarmate we meer leren over levende cellen, des te meer vragen de moleculaire biologen zich af  hoe het leven ooit ‘toevallig’ begonnen kan zijn.

Ų      En zelfs als dat al mogelijk zou zijn, heeft de wetenshap geen verklaring voor de onwaarschijnlijke hoeveelheid (in het voordeel werkende) genetische veranderingen die voor levensvormen noodzakelijk zijn om te kunnen evolueren.

Ų      De vooruitgang in de kennis van de achtergrond en ontwikkeling van de oorspronkelijke Bijbel teksten heeft ons begrip- en comfort niveau ten aanzien van het Heilige Schrift verhoogd.

Ų      En  alhoewel de verrijzenis van Jezus bijna 2.000 jaar geleden in een duistere hoek van het Romijnse Rijk heeft plaatsgevonden, openbaart zich door middel van objectieve analyse van feiten en omstandigheden, de waarheid van deze historische gebeurtenis.

Ben jij Prepared to Answer
waarom je Christen bent (of juist waarom niet)?

Test je kennis
- probeer de quiz -

Nieuwsgierig en misschien zelfs geinteresseerd?

Christelijke apologetiek - Bewijs het Christendom

Wees de jury en oordeel zelf over de op deze website gepresenteerde bewijzen.

Ik wel! Ik heb de laatste zeven jaar gestudeerd over, en gedeeld met anderen, de verbazingwekkende bewijzen over de waarheid van het Christendom. Op deze website zul je een schat aan informatie uit verschillende takken van de wetenschap en uit soms vrij onverwachte bronnen aantreffen. Alsjeblieft, blader door de verschillende onderwerpen, lees de informatie en weeg het af voor jezelf. Laat ons je het materiaal aanbieden en je kunt zelf je conclusie trekken. Wij vragen slechts een open geest en een eerlijk oordeel!

Lees verder.........

Opmerking: De site is momenteel nog gedeeltelijk in het Engels. Wij zijn stap voor stap bezig alle teksten  in het Nederlands te vertalen. Zodra een pagina beschikbaar is, wordt de tekst ook in het Nederlands op de website beschikbaar gemaakt. Hieronder kun je de voortgang zien:

 

Recent toegevoegde vertaalde hoofdstukken:
Auteurschap en datering van het Nieuwe Testament
De "verloren" boeken van het Nieuwe Testament
De getuigenis van niet-Christenen
Archeologie en de Bijbel
Zijn de evangelisten te vertrouwen?
Jezus vervulde alle Messiaanse profetieen
Is Jezus God?
Jezus: God, leugenaar of gek?

 Bestaat God? Is de Bijbel waar? Is Jesus God? Windmill Ministries wil gelovigen sterken en zoekenden uitdagen door het delen van de bewijzen voor het Christelijk geloof. Lees en verrijk jezelf met honderden pagina's met feiten, bewijzen, observaties en achtergronden.

Informatie van deze website is voor iedereen om te gebruiken, maar respecteer onze  Copyright Statement.

Windmill Ministries - Christelijke Apologetiek - Geloofsverdediging  voor het Christendom
Home Apologetiek - Sitemap - Over Ons - Steun Ons - Neem Contact Op - Copyright - Boeken - DVDs

Vertel een vriend over deze pagina: 

JCSM''s Top 1000 Christian Sites - Free Traffic Sharing Service! Top Christian Web Sites The Fundamental Top 500
Fundamental Christian Topsites